Liland


Liland ligger idyllisk til som en oase ved Ofotfjorden. Beliggenhet og klima gir en frodig vegetasjon som man ikke venter å finne så langt nord.


Handelssenter


Liland er fra gammelt av handelssenter i Ofoten, og var fram til kommunedeling i 1884 også kommunesenter for Ofoten, som fram til da var én kommune. Stedet hadde tidlig privat og offentlige servicefunksjoner som dampskipekspedisjon, lensmann, post og omfattende handel. Det var etablert flere jektebruk med tilhørende kaier og brygger.


Natur


Liland havn har som eneste i Ofoten naturlig skjærgård som skjermer havneområdet, og er også isfri. Dette dannet grunnlaget for tidligere aktivitet, og Liland havn er kommunens naturlige område for helårs kai og båthavn også i dag. (En av øyene utenfor heter Ungsmaløy og har gitt navn til fembøringen vår.)


Liland brygge ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser, samtidig som stedet er tradisjonsrikt. Området framstår fortsatt med klar karakter av nordnorsk handelssted fra 1900 tallet.


I området finnes en rekke planter som her har sin nordligste utbredelse, noe som gjør at vi ofte får besøk av botanisk interesserte.


Liland har god tilgang på opplevelser på land, blant annet med et unikt nett av godt merkede turstier med rasteplasser.


Sentralt


I tillegg til de vakre omgivelsene, ligger Liland sentralt med 10 minutter til stamflyplass, og med byene Harstad og Narvik under én times reiseavstand. Dette er fordeler som stadig fraheves av våre gjester.


Klikk på kartet eller her for veibeskrivelse.